23 augusti 2015
13:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Hammarby IF FF 14 - IF Brommapojkarna 3

Match på ett soldrängt Kärrtorps IP mot Hammarby IF 14. Hammarby kom till spel med en man kort men började matchen med att rulla bollen fint emellan sig. Vi pressar dem högt och i andra minuten har Adam ett skott strax utanför. I 3:e minuten skjuter Malcolm mitt på målvakten och minuten senare skjuter Oskar utanför efter en fin passning från Adam. Hammarby försöker rulla bollen men kommer ingen vart pga att vi stressar dem hela tiden. I 6:e minuten skjuter Victor Y men målvakten räddar. Det mesta av spelet förläggs på deras planhalva. I 9:e minuten spelar Ture fint fram till Filip men skottet går utanför. Strax efter det tar Ture ett avslut. Skottet går mot krysset men målvakten gör en fin räddning till hörna. I 12:e minuten bryter Viktor ett uppspel och kommer in i straffområdet. Han gör inget misstag utan placerar säkert in 1-0 intill borte stolpen. Två minuter senare kommer ett riktigt fint anfall. Adam och Oskar passar sig snyggt igenom Hammarbys försvar och det avslutas med att Adam slår en fin passning in framför mål till Malcolm som inte gör något misstag från 1 meter. 2-0 är ett faktum. Gurra har stått sysslolös i stort sett hela halvleken men i 19:e minuten en riktigt fin räddning och bollen går till hörna. Ställningen är således 2-0 i paus.
I andra är vi precis som igår inte med från start. I första minuten får Gurra återigen göra en fin räddning men minuten senare får vi kapitulera när Hammarby drar till med ett långskott som går över Gurra och in till 2-1. Vi lyfter upp spelet lite och i 4:e minuten har Adam ett skott som målvakten räddar. Adam och Oskar har sedan några fina passningskombinationer men inget som vi lyckas komma till riktigt farliga avslut på. I 11:e minuten kommer Filip in i straff området på vänsterkanten och lyfter den snett inåt bakåt till Ture som får göra en halv konstspark som studsar in till 3-1. Det kändes väldigt skönt. Sedan får vi stora problem. Vi kommer lite för högt upp med mittfältarna och samtidigt kommer de på en linje, vilket innebär att Hammarby flera gånger kan lyfta bollarna över våra mittfältarna och deras anfallare kan komma rättvända mot våra backar. Inte bra och i 18:e minuten kan de reducera till 3-2. Dock lyckas vi hålla emot de sista minutrarna och för andra gången denna helg får vi med oss en 3-2 seger.
En mycket bra första halvlek men en betydligt sämre andra halvlek, där vi får ta med oss en del lärdom om vad vi kan göra bättre.
Som helhet dock en mycket bra helg med två fina segrar.